PERSBERICHT Guus Brillen Sundayblues – 26/27 november 2016

november 2, 2016 | | Nieuws

1Op zaterdag 26 en zondag 27 november 2016 organiseert Livecollectief ZoDus voor de negende keer het Sunday Bluesfestival in het centrum van de Drentse stad. Dankzij de samenwerking met hoofdsponsor Guus Brillen en de plaatselijke horecagelegenheden zullen er weer vele verschillende blues stijlen te horen zijn in de diverse etablissementen. Sundayblues valt traditiegetrouw samen met de laatste koopzondag voor Sinterklaas en werkt daarom eveneens nauw samen met de winkeliers van De Grote Trek.

Zaterdagmiddag rond de klok van vijf luidt de uit Chicago afkomstige ‘Hitchhiking Poet’ Tim O’Connor het muzikale weekend in met zijn verhalen en blues-songs in Cafe De Tapperij.

Op zondagmiddag 13:00 uur zal (bij voldoende belangstelling) mondharmonicavirtuoos Hans de Vries een workshop Mondharmonica voor absolute beginners verzorgen. De kosten voor deelname bedraagt € 15,– inclusief een nieuwe mondharmonica.

Traditioneel is de muzikale aftrap op zondagmiddag om 14:00 uur in De Brasserie aan de Hoofdstraat en ditmaal zal Dutch Blues Challenge finalist 2016 Herbie Blues zijn New Old Stock Blues komen vertolken.

Een uur later (15:00 uur) gaan de overige solisten en de duo’s van start en dat zijn ook al niet de minsten.

Bij Cafe De Buren speelt de winnaar van de Dutch Blues Challenge 2015, ‘Big’ Bo Brocken;

Boogiewoogie virtuoos Jeroen Sweers is te gast ‘Bij Willem’; Amsterdammer Erik Ankoné is te vinden bij Cafe Clouso aan het Zuideinde en Dinercafe De Nachtwacht op de Groenmarkt krijgt bezoek van de uit California afkomstige Cee Cee James & The Mission Of S.O.U.L., die tijdens hun Europese tournee drie optredens in Nederland verzorgen, waaronder Meppel.

Tegen vijven gaan de versterkers een tandje hoger en kunnen we bij Murphy’s Pub genieten van The Highway Rhytm & Blues Gang en staat de Groningse band Blues Avenue Revisited met hun nieuwe frontman bij U.S. Nightcafe.

Ook J.J. Sharp komt dit jaar opnieuw naar Meppel en treedt met z’n nieuwe formatie De J.J. Sharp band op bij Cafe De Beurs. J.J. Sharp is natuurlijk in Meppel bekend als de frontman van de voormalige Twelve Bar Bluesband en van de populaire drijf-af Jam bij De Sloothaak in Giethoorn!

Bij Cafe De Tapperij speelt de blues/Rockabilly formatie Dee’s Honeytones en bij Herberg ’t Plein staat een veteraan uit de Chicago-scene, Michael Dotson.

De voormalig gitarist van Magic Slim & The Teardrops is een aantal weken op tournee door Europa en we zijn dan ook supertrots dat Michael voor het mooie etablissement van Jaap & Petra konden strikken.

Iets later dan gebruikelijk (om 19:00 uur) starten de twee laatste bands! De eer is aan de vorig jaar opgerichte Bluesbende met Wilko van Beek, Nico Groen en Henk Nibourg om De Casteleijn op de kop te zetten, terwijl het Britse viertal The Sean Webster band het podium onveilig mag maken bij Cafe De Kansel.

Uiteraard hoeft u zoals gebruikelijk bij Guus Brillen Sundayblues niet in het bezit te zijn van een polsbandje of een button en zijn alle deelnemende etablissementen vrij toegankelijk.

We zien u heel graag op 26/27 november in Meppel, voor heel even de Bluescity van Drenthe!

Tot ZoDus!

Guus Brillen Sunday Blues wordt mogelijk gemaakt door:

  • Guus Brillen;
  • SEM Productions Licht en Geluid;
  • De deelnemende Meppeler horeca;
  • Warsteiner Bier;
  • Noordkust
  • De Grote Trek.

 

Voor nadere informatie: Bert Reinders,  t:0681303216